Wij bouwen aan de kenniseconomie

Wij bouwen aan de kenniseconomie

De link tussen studentenhuisvesting en de kenniseconomie is voor ons heel logisch, maar we leggen het hieronder nog even uit.

Nederland bouwt aan de kenniseconomie
Nederland wil behoren tot de top 5 van kennislanden in de wereld. Dat gaat niet vanzelf. Een sterke kenniseconomie drijft op kennisintensieve en innovatieve bedrijvigheid, krachtig samenwerkende overheden en natuurlijk hoogwaardig onderzoek en onderwijs. Wij bouwen in feite gezamenlijk aan de ontwikkeling van de kenniseconomie. 

Studenten leveren € 25.000 op voor de stad
Studenten leveren banen, economische meerwaarde en innovatie op. Vraag dat maar eens na bij een willekeurige burgemeester in één van de kennissteden. Ze zullen volmondig beamen dat de levendigheid, welvaart en werkgelegenheid in hun steden voor een belangrijk deel te danken zijn aan de aanwezigheid van het hoger onderwijs en de studenten. Een rekensom van TNO laat zien dat elke student €25.000,- jaarlijks bijdraagt aan de regionale economie. Zie ook Kennis als economische motor, publieksversie

Studentenhuisvesting is de accu van de motor van de kenniseconomie
Studentenhuisvesting blijkt een belangrijke faciliterende factor bij het versterken van een plaatselijke of regionale economie. Steden met hoger onderwijsinstellingen waar veel studenten wonen, zijn aantrekkelijk als vestigingsplaats voor onderzoeksinstituten en innovatieve bedrijven. Zij hebben en houden al die knappe koppen graag binnen handbereik. 

® ‘Wij bouwen aan de Kenniseconomie’ is een initiatief van Kences, de brancheorganisatie voor studentenhuisvesting in Nederland. Het beeldmerk is in 2011 geregistreerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) onder registratienummer 0910542.

Webdesign » SPRANQ